Foto
Het ontbijt is mijn favoriete maaltijd van de dag. Waar andere mensen snel een broodje op de fiets eten of helemaal niet ontbijten, sta ik 's ochtends graag in de keuken om nieuwe dingen uit te proberen. Ik eet zelf liever geen brood 's ochtends (vanwege een snel stijgende bloedsuiker) en om die reden ben ik op zoek gegaan naar gezonde broodloze alternatieven. En die bleken er een heleboel te zijn! 
Foto
Toen ik nog in Groningen woonde at ik heel vaak muesli, mijn moeder maakte bijna elke avond een bakje klaar voor zichzelf en voor mij. Als je het bakje (met muesli en yoghurt) 's ochtends uit de koelkast haalt, is de muesli echt perfect! De muesli 'weekt' een beetje in de yoghurt waardoor hij niet meer zo knalhard is als je hem eet. Lekker met gedroogde abrikoosjes, banaan en voor de gezondigheid nog een beetje lijnzaad.
Foto
Mijn eigen ontbijtfavoriet is denk ik havermout, omdat je er eindeloos mee kunt variëren. Hier heb ik er stukjes peer, weer wat gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en honing bij gedaan. Echt een verwenontbijtje!
Foto
Wat ik ook vaak eet is Brinta, vooral de appel/rozijn variant (dat is een aparte verpakking!). Daar doe ik dan meestal nog wat extra rozijntjes, stukjes appel en hier wat geraspte kokos bij en dan smaakt het serieus echt naar appeltaart. Gezonde appeltaart bij je ontbijt, dat klinkt toch hemels?
Foto
Laatst had ik eigenlijk bijna niks meer in huis voor het ontbijt, alleen nog wat appels. Ik besloot een appel in stukjes te snijden en er wat kaneel, suiker en rozijntjes bij te doen (een beetje cruesli erbij is trouwens ook lekker!). Daarnaast at ik nog een plakje ontbijtkoek. Twee was echt te veel, zo'n appel vult veel sneller dan je zou verwachten!
Foto
Toen ik vervolgens weer boodschappen ging doen, koos ik ervoor om hangop mee te nemen. Daar had ik zeker geen spijt van, dat spul is zo lekker! Ook hiermee kun je veel variëren. Op de foto links mixte ik de hangop met een nectarine en een beetje muesli, op de rechter foto deed ik er banaan, walnoten en honing bij. Beide versies zijn gezond en heel lekker!
Foto
Heel soms, als ik wat meer tijd heb, maak ik deze havermout-banaan koekjes. Hier heb ik jullie al een keer een recept van laten zien in een filmpje, dat recept kun jehier terugvinden. De koekjes moeten ongeveer 20 minuten in de oven, dus je hebt er even tijd voor nodig. Maar dan heb je wel healthy cookies als ontbijt!


Ik vind het superleuk om nieuwe ontbijtjes uit te proberen en ben er dan ook nog lang niet over uitgepraat. Over een tijdje verschijnt deel twee! Wat is jouw favoriete ontbijtje?
 


Comments

04/10/2013 09:24

Oh wat een fijne tips allemaal! Die koekjes zien er goddelijk uit :)

Reply
04/10/2013 09:42

yummie! Honger :)

Reply
04/10/2013 11:00

Mmmm het ziet er echt heel lekker uit! Ik ontbijt bijna altijd met brood maar ik ga hier wat van proberen, want brood is ook zo eentonig haha

liefs Mireille

Reply
04/10/2013 12:00

Super leuke post. Ik vind het altijd lastig om ontbijt te variëren maar heb nu weer nieuwe inspiratie :)

Reply
Nicole
04/10/2013 15:04

De abrikoos- en de banaanvariant ga ik eens ren keet proberen. Ik eet 's ochtends graag magere Franse kwark met muesli (multifruit) en een theelepeltje jam. Ik wil de muesli juist wel hard hebben, anders vind ik het echt niet lekker. ;)

Reply
Nicole
04/10/2013 15:05

*een keer

Reply
04/10/2013 15:57

Oooh jummie! Wat een lekkere tips. Ik moet ook eens wat meer gaan variëren in mijn ontbijt. Eigenlijk pak ik altijd brood of crackers. Terwijl dit ook echt ontzettend lekker is en ook nog eens gezond!

Reply
04/10/2013 18:28

Ooooh, wat ziet dat er allemaal lekker uit!

Reply
04/10/2013 23:57

Wat een handige tips!! Ik ontbijt zelf bijna altijd met havermout, behalve als ik haast heb, dan eet ik meestal rijstewafels met appelstroop of pindakaas.

Reply
05/10/2013 17:27

Ziet er lekker uit! En gezond ook :-) Ik maak meestal ' s ochtends geen tijd om een heel ontbijt in elkaar te flansen… terwijl het zo lekker is

Reply
05/10/2013 17:54

wat een super leuke tips!
Zelf ben ik ook dol op havermout, inderdaad eindeloze variatie. Ik vind de banaan en pure chocolade variant heeeeerlijk.
Liefs Lonneke

Reply
05/10/2013 18:28

Hmmm ziet er allemaal heerlijk uit!

Reply
07/10/2013 13:07

Ik heb het niet zo op brinta, maar muesli met heeeel veel lijnzaad vind ik altijd wel lekker! En wat appel door de yoghurt :)

Reply
16/10/2013 18:52

Leuke tips allemaal, ik houd niet zo van brood dus dit komt goed uit!

ReplyLeave a Reply