Foto
Terwijl ik dit typ lig ik heerlijk in mijn warme bedje, naast me staat een kop thee en de verwarming staat een beetje aan. Ik hou van de herfst! Tenminste... als je even de wind, kou en permanente regen wegdenkt. Als je bij de herfst meteen aan die dingen denkt, wil ik je met dit artikel graag overtuigen van het feit dat de herfst ook een hele fijne tijd kan zijn. 7 redenen om van de herfst te houden!

Foto
  • De kleuren. Ik vind de typische kleuren van de herfst (okergeel, donkergroen, koper, donkerpaars) de mooiste kleuren die er zijn. Ik word dan ook heel gelukkig als ik overal weer gekleurde blaadjes om me heen zie verschijnen! Deze herfst wil heel graag een lange boswandeling maken.

Foto
  • De kleren. In de herfst mogen we weer massaal onze dikke cardigans en truien uit de kast halen en dat vind ik helemaal geen probleem. Ik kwam er laatst achter dat ik veel meer kleren heb voor in de herfst dan bijvoorbeeld voor in de zomer. In de herfst begin ik altijd enthousiast al mijn kleren opnieuw te combineren en nieuwe combinaties te maken. En dan heb ik het nog niet eens gehad over hét beste kledingstuk dat er bestaat: de onesie! Je hebt ze dit jaar bij de Primark al vanaf 10 euro. Let wel op: als je zo'n ding aandoet, wil je er nooit meer uit.  


  • Herfsteten. Daarmee bedoel ik niet alleen stamppot, maar ook bijvoorbeeld pompoen, stoofperen en zelfgemaakte warme appelmoes. Wist je trouwens dat je bij de Hema 's avonds voor €2,50 kunt eten? Het schijnt nog lekker te zijn ook, ik ga het vanavond uitproberen. Tip voor de arme studenten onder ons (tsja, ik hoor er helaas nu ook bij...): op Couponcode.nu heb je kortingscodes voor Hema, handig voor herfstmode of taarten.

Foto
  • Slapen onder 3 dekbedden. Ja, dat doe ik in de herfst! En het liefst gooi ik er ook nog een stuk of wat kussens bij. Als het buiten kouder wordt vind ik het heerlijk om 's avonds in een heel warm bedje te kruipen.

  • Sinterklaas. Deze heeft denk ik geen uitleg nodig.

Foto
Afbeeldingen via Pinterest (en van mezelf). Samenwerking met Couponcode. 

  • Eindelijk weer eens in bad. In de zomer doe je dat niet zo snel, maar in de winter is een ontspannend badje af en toe zo fijn! Hier in Utrecht heb ik geen bad, maar als ik in Groningen ben moet ik echt weer eens een badchillavondje inlassen, inclusief kaarsen en een leuk boek of serie.

  • Koffie-en-liters-thee-tijd! In de herfst heb ik eigenlijk altijd wel zin om lekker op de bank films te kijken, mét een enorme thermoskan thee. Het koude weer in de herfst is bovendien een goed excuus om extra vaak in gezellige koffietentjes te zitten. Om te studeren of gewoon om gezellig bij te kletsen. Ik heb al een paar leuke dingen ontdekt in Utrecht, maar tips zijn natuurlijk altijd welkom.


Zoals je ziet: genoeg redenen om de herfst niet te haten. Hou jij ook zo van de herfst of zou je het liefst het hele jaar door zomer hebben? 

 


Comments

15/10/2013 15:04

Allemaal fijne dingen ja! Ik ben ook gek op de herfst :)

Reply
15/10/2013 17:33

Ik ben zelf alweer een tijdje bezig met dit artikel, ik houd ook zo van de herfst! Ik vind de herfst het mooiste jaargetij! Alles wat je hebt geschreven, zo herkenbaar. Ik houd van truien, thermopanty's, dikke sokken, sneeuw, wegen die bezaaid zijn met blaadjes, mutsen, sjaas, badderen,THEE! Alles gewoon. Dikke liefde!

Reply
15/10/2013 17:46

Heel erg herkenbaar. De herfst is stiekem toch wel erg leuk! Alleen helaas hebben wij geen bad. Anders had ik er best wel vaak gebruik van gemaakt.
Liefs

Reply
15/10/2013 19:34

Herfst kan inderdaad erg gezellig zijn! Leuk lijstje!

Reply
15/10/2013 21:40

Ik ben ook wel een herfst typje. De kleuren zijn altijd lekker warm.
Liefs, xxx

Reply
15/10/2013 21:46

Ik had het er laatst met een meisje van m'n studie over, en die zei 'fall is my favourite season!' En ik dacht echt... Hoe kan dat!! Maar als ik al deze punten lees, word ik toch wel blij van de herfst :) Ooh, en ik MOET een onesie! :D

Reply
itske
17/10/2013 09:25

Met 3 dekens en een kruikje in bed: heeeerlijk!

Reply
17/10/2013 10:03

oh nu wil ik m'n bad in =)

Reply



Leave a Reply